Hier heb ik altijd een potje van staan, je kunt het ongeveer een maand bewaren maar bij ons is het al eerder weer op
INGREDIËNTEN
* 2 eetlepels gehakte hazelnoten*
* 2 eetlepel gehakte amandelen *
* 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
* 1 eetlepel korianderzaad
* 1 eetlepel venkelzaad
* 2 theelepels komijn poeder ( djinten )
* Vers gemalen peper naar smaak
* 1 theelepel zeezout ( indien gewenst 2 theelepels )
* Maar je kunt ook of alleen amandelen of hazelnoten gebruiken of andere noten gebruiken het is maar net wat je lekker vind
Doe alle INGREDIËNTEN behalve zout op een bakplaat en rooster het in een voorverwarmde oven tot de noten en kruiden gaan kleuren gaan kleuren en het moet gaan geuren
Laat alles nu goed afkoelen
Doe nu alles in een vijzel of keukenmachine tot je een mooi kruidenmengsel hebt
Samen met het zout en de Peper
Bewaar de Dukkah in een afgesloten potje koel en droog
Je kan de dukkah op heel veel manieren gebruiken strooi b.v. wat over een ovenschotel maar kan ook heel goed bij vlees e.d. als paneerlaag
Of als saus om in te dippen dan meng je een paar eetlepels olie met paar eetlepels dukkah goed door elkaar, ook heerlijk met stokbrood of bij de BBQ
Geen opmerkingen:
Een reactie posten