zaterdag 6 juni 2015

* Amandelboter maken

Recept

Ingrediënten

  • 450 gram rauwe ongezouten amandelen zonder vlies*
  • keukenmachine
  • spatel of lepel

  • leeg potje


Doe de amandelen in de keukenmachine en laat draaien tot de amandelen een dik en redelijk glad mengsel vormen
Als het de structuur van pindakaas heeft is het klaar dit duurt ongeveer 15 minuten.
Voeg eventueel naar smaak wat zeezout of kaneel toe
Doe de pasta vervolgens in een potje, sluit het af met een deksel en bewaar in de koelkast
De amandelboter blijft zo’n twee weken goed.
Je kunt de pasta ook invriezen in een ijsblokjesvorm en per smootie 1 blokje gebruiken


 *
  Vliesjes kun je heel makkelijk verwijderen
  Amandelen in een kom kokend water erop gieten 2 min laten staan
  Afgieten en nu kun je de amandelen zo uit het vliesje drukken
  Is even wat werk maar dit werkt prima als je geen amdelen zonder vlies hebt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten