dinsdag 23 juni 2015

Basilicm pesto
















Ingrediënten


* 100  gr Basilicum blaadjes met stengel
* 100  ml extra virgin olijfolie
* 50 gr Harde Parmezaanse kaas
* 3 teentjes knoflook fijn gehakt
* 1 eetlepel pijnboompitten 
* 2 eetlepels gehakte walnoten 
* peper en zeezout


Bereiding

Rooster de pijnboompitten en walnoten in een koekenpan op niet een al hoge vlam in 5 tot 10 min licht bruin dan op een bord laten afkoelen
Strooi het zout over de gehakte knoflook en prak het met een vork goed door elkaar
Doe de knoflook en de helft van de basilicum blaadjes in een keukenmachine en mix dit 15 sec
Voeg nu de rest van de basilicum toe zet de keukenmachine weer aan op niet te hoge stand en voeg langzaam de olijfolie toe tot alles goed is gemengd
Voeg de Parmezaanse kaas en geroosterde noten toe en laat de keukenmachine 30 sec draaien op hoogste stand halverwege even met een spatel alles weer goed naar beneden schrapen 
maak op smaak met peper en eventueel nog wat zout

Pesto overdoen in een afsluitbaar potje je kunt het ongeveer een week bewaren in de koelkast
Je kunt ook meer maken en invriezen 
Deze pesto gebruik ik in mijn komkommer avocado salade




Geen opmerkingen:

Een reactie posten