Ingrediënten
* 150 gr rauwe cashewnoten (ongezouten en niet gebrand)
* 500 ml mineraalwater
* 1/4 theelepel zeezout
Week de Cashewnoten vooraf in een deel van het water de noten moeten goed onder staan
laat ze tenminste 4 uur weken maar niet langer dan 8 uur
Na weken de Cashewnoten goed afspoelen onder een stromende kraan
Doe 100 ml water in een blender daarna Cashewnoten en zout
Begin
op een lage snelheid naar langzaam hoger ongeveer in 30 sec. schrap met
een spatel de kanten van de mengkom schoon, als de crème te dik is voeg
je nog een beetje water toe maar begin met een klein beetje water de
crème mag niet te dun worden
Zet de blender nu op de hoogste stand en mix gedurende 2 min tot de crème mooi glad
Doe de crème over in een goed afsluitbaar potje of bakje
In doe koelkast kun je het een week bewaren
Maar kunt ook meer maken en porties invriezen voor later gebruik in de vriezer 3 maanden houdbaar
Deze crème gebruik ik door de lauwwarme sperziebonen salade
Maar past ook op heel veel andere salade´s
Deze crème gebruik ik door de lauwwarme sperziebonen salade
Maar past ook op heel veel andere salade´s
Geen opmerkingen:
Een reactie posten