Ingrediënten
* 50 ml extra virgin olijfolie
* 50 ml vers geperst sinaasappelsap* 3 eetlepels ongezouten pistachenoten
* 3 eetlepels appelazijn ( ekoplaza)
* 1 1/2 eetlepel honing
* 1 1/2 theelepel sinaasappelrasp
* 2 tenen knoflook fijn gehakt
* peper en zeezout naar smaak
Bereiding
Doe alle ingrediënten behalve het zout en de peper in een blender
Zet de blender op de laagste stand en langzaam naar de hoogste dit om de ingrediënten goed fijn te malen, controleer of je mooie egale saus hebt zonder stukjes zo niet dan nog even op de hoogste stand mixen
Voeg peper en zout na smaak toe eventueel ook nog wat honing als je de vinaigrette te zuur vind
Een heerlijke vinaigrette bij geroosterde groenten salade´s of herfst gerechten met b.v. pompoen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten