vrijdag 12 juni 2015

Hummes

Ik maak de Humus altijd in een grotere hoeveelheid en vries in wat ik niet nodig heb, gebruik kleine diepvries bakjes zodat ik per keer een portie uit de diepvries kan halen
Dit scheelt tijd en geld en heb altijd wat op voorraad
Beschrijf nu het recept voor 1 portie


Ingrediënten


* 50 gr gedroogde kikkererwten ( nacht geweekt in water )
* 2 eetlepels tahin pasta (Turkse toko) of zelf gemaakt
* 4 eetlepels extra virgin olijfolie meer of minder afhankelijk van de dikte van de humus
* 1 eetlepel vers geperst citroensap
* 1 teentje knoflook
* 1/2 theelepel zeezout of Himalaya zout



Bereiding 

 

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine behalve de olijfolie
Pureer dit tot alles fijn is en schraap alles met een spatel weer goed in de kom
voeg dan de olijfolie langzaam toe tot alles goed is vermengd
Met een spatel alles weer goed in de kom schrapen en nog 10 sec. goed laten mengen
als de humus te dik is kun je of wat water of olijfolie toevoegen

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten