Dit is een heerlijke dressing voor bij een herfst salade
of bij pompoen gerechten een heerlijke combinatie
* 2 fijn gehakte sjalotjes
* 1 theelepel zeer fijn gehakte verse gember
* 2 eetlepels witte balsamico azijn
* 1 eetlepel Ahornsiroop
* 1 eetlepel vers limoensap
* 1 theelepel zeste van de limoen
* 2 theelepel verse bladpeterselie
* i theelepel Dijon mosterd
* versgemalen peper en zeezout naar smaak
Breng nu op smaak met peper en zout en het limoensap
of bij pompoen gerechten een heerlijke combinatie
Ingrediënten
* 50 ml Druivenpit olie
* 2 fijn gehakte sjalotjes
* 1 theelepel zeer fijn gehakte verse gember
* 2 eetlepels witte balsamico azijn
* 1 eetlepel Ahornsiroop
* 1 eetlepel vers limoensap
* 1 theelepel zeste van de limoen
* 2 theelepel verse bladpeterselie
* i theelepel Dijon mosterd
* versgemalen peper en zeezout naar smaak
Bereiding
Verhit de olie op middelhoog vuur
Doe de sjalotjes en eens nufje zout in de pan en bak tot ze zacht en licht bruin zijn
Voeg de gember en bak even mee tot het geurt ongeveer 1/2 min
Haal het van het vuur en laat 3 min afkoelen
Meng ondertussen in kom de rest van alle ingrediënten door elkaar behalve het limoensap en peper en zout
Klop nu met een garde het nog wat warme oliemengsel door het azijn mengsel tot het is geëmulgeerd
Geen opmerkingen:
Een reactie posten