woensdag 17 juni 2015

Zoet zure gember dressing

Dit is een heerlijke dressing voor bij een herfst salade
of bij pompoen gerechten een heerlijke combinatie

Ingrediënten 

 

* 50 ml Druivenpit olie 
* 2 fijn gehakte sjalotjes
* 1 theelepel zeer fijn gehakte verse gember

* 2 eetlepels witte balsamico azijn
* 1 eetlepel Ahornsiroop
* 1 eetlepel vers limoensap  
* 1 theelepel zeste van de limoen
* 2 theelepel verse bladpeterselie
* i theelepel Dijon mosterd
* versgemalen peper en zeezout naar smaak
 
 

Bereiding

 

Verhit de olie op middelhoog vuur
Doe de sjalotjes en eens nufje zout in de pan en bak tot ze zacht en licht bruin zijn
Voeg de gember en bak even mee tot het geurt ongeveer 1/2 min
Haal het van het vuur en laat 3 min afkoelen

Meng ondertussen in kom de rest van alle ingrediënten door elkaar behalve het limoensap en peper en zout
Klop nu met een garde het nog wat warme oliemengsel door het azijn mengsel tot het is geëmulgeerd

Breng nu op smaak met peper en zout en het limoensap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten