Ingrediënten
* 1 middelgrote Butternut ( Flessenhals pompoen )
* 3 Winterwortels
* 1 appel ( zoet zure ) geschild en klokhuis verwijdert in partjes verdeeld
* 1 middel grote ui schil verwijdert en in de helft gesneden
* 3 teentjes knoflook in de schil
* 2 eetlepels extra virgin olijfolie
* 1/4 theelepel vers gemalen zwarte peper
* 1/2 eetlepel zout verdeeld
* 1/2 liter kippenbouillon ( bouillon blikje )
* 1 theelepel gele curry poeder
* 1 theelepel gemberpoeder
* 1 eetlepel Honing
* Water
* Griekse yoghurt
* pompoenpitten als garnering
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden
Snij de pompoen in 8 gelijkmatige stukken en verwijder zaden
Leg pompoen ui wortel knoflook en appel op een bakplaat
Maal de peper en een deel van het zout over de pompoen
Sprenkel er twee eetlepels olijfolie overheen
Zet het voor ongeveer 25 tot 30 min. in de oven draai alles regelmatig om met een spatel het mag niet aan branden
Als de pompoen zacht is de bakplaat uit de oven halen en alles wat laten afkoelen dit omdat anders tijdens het pureren er teveel stoom kan ontstaan in de blender of keukenmachine en je je daar lelijk aan kunt verbranden
Verwijder de schil van de pompoen en de knoflook
Pureer alles nu in een blender of keukenmachine fijn
Zet de bouillon op een matig vuur en voeg de pompoenpuree toe
Als het te dik word water toevoegen
Voeg de Curry gemberpoeder en honing toe een naar smaak nog wat zout
Serveer in een diep bord met een schep Griekse yoghurt en de pompoen pitten erop
Geen opmerkingen:
Een reactie posten