Ingrediënten
voor 3 personen
* 500 gr verse sperziebonen
* half bakje champignons
* 1 eetlepel amandelschaafsel
* 3 theelepels kokosolie
* snufje zeezout
* vers gemalen peper
* Cachewnoten creme (optioneel)
Bereiding
Snij de uiteinden van de sperziebonen af
Zet een grote kom klaar met water en ijsblokjes
Breng in een ruime pan pan 2 liter water aan de kook en blancheer de sperziebonen gedurende 2 min.
Schep de sperziebonen met een schuimspaan in het ijswater laat de sperziebonen volledig afkoelen
Terwijl de bonen afkoelen de kokosolie verwarmen op middelhoog vuur in een grote koekenpan en bak de champignons 2 minuten voeg dan de amandelen toe en bak tot de champignons zacht zijn en de amandelen gaan geuren.
Laat de bonen in een vergiet goed uitlekken en voeg nu toe met zout en peper en bak alles tot de sperziebonen goed warm zijn
Voeg de laatste paar minuten de cashewnoten crème toe (optioneel)
Schep de sperziebonen in een schaal en laat een beetje afkoelen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten