woensdag 10 juni 2015

Spinazie Prei Frittata

Mustard Green & Leek Frittata

Ingrediënten

* 500 gr verse spinazie
* 2 kleine preien
* teentje knoflook
* 6 eieren
* 100 gr Parmezaanse kaas
* Bolletje mozzarella
* Theelepel kokosolie
* takje tijm
* peper en zout naar smaak

Bereiding

Was de spinazie en blancheer het kort en laten uitlekken in vergiet
Snij de prei in ringen en spoel ze daarna goed
Hak de knoflook fijn ( liever niet persen want dan word de knoflook bitter)
Spoel de tijm af onder de kraan en schud het daarna goed droog en rits de blaadjes van de takjes
Doe de eieren samen met kaas peper zout en tijm in een kom en kluts goed door elkaar en brokkel de mozzarella in het ei mengsel even doorroeren

Oven aanzetten op 170 gr. 
Vet een bakvorm voor hartige taart in ( quiche of taartvorm)

Zet een koekenpan op een niet al te hoge stand met kokosolie zodra het goed warm is knoflook even snel aanbakken 
Prei toevoegen en onder af en toe doorroeren 5 min zachtjes laten bakken
Als er teveel vocht van de prei komt een beetje vocht afgieten
Spinazie grof hakken en toevoegen aan de prei
Ei mengsel in de bakvorm en dan het spinazie prei mengsel over het eimengsel verdelen
Bestrooi met de Parmezaanse kaas 
Ongeveer een half uur in de oven controleer na 20 min of de frittata niet te bruin word.

Je kunt de Frittata warm of koud eten en is heerlijk met tomaten salade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten