vrijdag 12 juni 2015

Crunola met amandelen ( Zelfgemaakte Muesli )

In dit recept gebruik ik rauwe biologische ingrediënten
Weeg alles met cup`s ( Amerikaanse maat) is in sommige recepten gemakkelijker dan alles afwegen
Een setje cup`s kun je in elke kookwinkel kopen

Ingrediënten

* 2 Cup´s haver vlokken
* Halve Cup gehakte amandelen
* 1/4 cup zonnebloempitten
* 1/4 cup lijnzaad
* 1/4 cup gojibessen
* 2 eetlepels kokosolie
* 2 eetlepels ahorn siroop
* 1 eetlepel honing
* 1 theelepel vanille poeder ( Ekoplaza )
* 1 theelepel Kaneel
* Snufje zeezout ( optioneel )


Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden
Smelt de kokosolie tot het vloeibaar is op een niet te hoge hittebron
Meng alle ingrediënten heel goed door elkaar in een kom
Verdeel het mengsel op een bakplaat
Bakplaat in de oven en rooster het ongeveer 10 min in de oven tot het licht bruin word
Mengsel omscheppen en zet de oven nu op 50 graden en laat met de deur van de oven de Muesli 10 min nadrogen 
Haal dan de bakplaat uit de oven en laat de Crunola heel goed afkoelen
Bewaren in een goed afsluitbare pot
Je kunt de Crunola ongeveer 14 dagen bewaren

Lekker s´ochtends in yoghurt 
 

    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten