zondag 7 juni 2015

* Salades

Komkommersalade

Ingrediënten

* 1 Komkommer
* Halve rode peper ontdaan van zaden
* 2 eetlepels sesamzaad
* 2 eetlepels rijstazijn
* 1 eetlepel suiker
* beetje zout 
* paar muntblaadjes (optioneel)
* eetlepel fijn gehakt korianderblad (optioneel)

Bereiding

Rijstwijn suiker zout en peper in een kom goed mengen
Rooster de sesamzaadjes op matig hoog vuur in een droge koekenpan een paar minuten tot ze mooi kleuren en dan door de dressing roeren
Komkommer wassen en in mooie dunne plakjes snijden 
plakje komkommer bij de dressing doen heel goed vermengen
Zet de salade tenminste 1 uur in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken

Serveer de salade koud voor het opdienen kun je nog de munt en koriander erover strooien




 

 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten