maandag 8 juni 2015

Citroentijm vinaigrette

 Lemon tijm vinaigrette

 Ingrediënten

* 25 gr Citroentijm alleen de blaadjes
* 50 gr Pecorino of Parmezaanse kaas
* 50 gr walnoten
* 50 ml extra virgin olijfolie
* teentje knoflook
* zeezout naar smaak (ik gebruik zelf weinig zout)
* 2 eetlepels citroensap
* 2 eetlepels rijst azijn

Bereiding

Snij de kaas in stukjes
Olijfolie in de blender voeg dan nu de rest ( behalve azijn en citroensap )van de ingrediënten toe
Zet de blender eerst op de laagste stand ongeveer 10 sec. zet de blender uit en met een spatel schraap je de massa weer in de kom zet blender nu op een hogere stand 20 sec als er nog stukjes aan de kant zitten schraap je met de spatel alles weer in de kom en zet de blender nog even 10 sec aan
Giet de vinaigrette in een schoon gemaakt potje en roer er nu het citroensap en azijn door 
In afgesloten pot inde koelkast bewaren

Heerlijke vinaigrette voor alle soorten salade´s geroosterde groenten maar ook lekker bij rijst en Quinoa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten