Lemon tijm vinaigrette
Ingrediënten
* 25 gr Citroentijm alleen de blaadjes
* 50 gr Pecorino of Parmezaanse kaas
* 50 gr walnoten
* 50 ml extra virgin olijfolie
* teentje knoflook
* zeezout naar smaak (ik gebruik zelf weinig zout)
* 2 eetlepels citroensap
* 2 eetlepels rijst azijn
Bereiding
Snij de kaas in stukjes
Olijfolie in de blender voeg dan nu de rest ( behalve azijn en citroensap )van de ingrediënten toe
Zet
de blender eerst op de laagste stand ongeveer 10 sec. zet de blender
uit en met een spatel schraap je de massa weer in de kom zet blender nu
op een hogere stand 20 sec als er nog stukjes aan de kant zitten schraap
je met de spatel alles weer in de kom en zet de blender nog even 10 sec
aan
Giet de vinaigrette in een schoon gemaakt potje en roer er nu het citroensap en azijn door
In afgesloten pot inde koelkast bewaren
Heerlijke vinaigrette voor alle soorten salade´s geroosterde groenten maar ook lekker bij rijst en Quinoa
Geen opmerkingen:
Een reactie posten